Werkplekleren in de techniek

De techniek om het maximale uit je bedrijf te halen

Medewerkers terug naar de schoolbanken om zichzelf verder te ontwikkelen? Dat kan anders! Ze leren op de werkvloer en van het werk(en). Dat blijkt uit diverse onderzoeken. Tenslotte leer je ook pas écht autorijden nadat je je rijbewijs hebt gehaald. Dat is met werken in de techniek niet anders. Werkplekleren is dan ook zeer effectief.

Maar hoe pas je ‘lerend werken’ structureel toe in jouw bedrijf? En hoe zorg je ervoor dat medewerkers willen meebewegen? Meld je aan als bedrijf en laat je kosteloos ondersteunen door gespecialiseerde adviseurs.

Vooruit in de techniek

Stilstand is achteruitgang. Zeker in de techniek. Ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op. Bovendien heb je als werkgever te maken met de uitstroom van waardevolle kennis en de instroom van nieuw talent. Des te belangrijker is een goede aansluiting, met elkaar en met de toekomst. Je wil als bedrijf blijven innoveren, slim produceren en snel én flexibel zijn. Maar dat kan alleen als je medewerkers inspireert en motiveert hierin mee te gaan. En hen ondersteunt met het op peil houden van vaardigheden die de veranderende omgeving vraagt.

De techniek om te presteren

Werkplekleren helpt medewerkers bij het verwerven en ontwikkelen van werkgerelateerde kwaliteiten. Technische én niet-technische vaardigheden (de zogenoemde softskills, die ook nodig zijn om goed te functioneren). Dit kan op verschillende manieren. Denk aan instructie op de werkplek, coaching, meelopen met collega’s, kennisuitwisseling, functionerings-gesprekken en zelfsturende teams. Alles met als doel medewerkers duurzaam inzetbaar te houden en te laten uitblinken in hun vak. Oftewel het maximale uit zichzelf te laten halen.

Kosteloze ondersteuning

Laat je op weg helpen met werkplekleren door gespecialiseerde adviseurs van een professionele organisatie. Kosteloos. Ze helpen jou om de kennis en de vaardigheden die al aanwezig zijn in jouw bedrijf structureel en kwalitatief over te dragen tussen collega’s. Op basis van een intake en analyse formuleren zij in nauw overleg met jouw bedrijf een plan van aanpak dat naadloos aansluit bij jullie specifieke vraag. En zij helpen bij de uitvoering. Het enige wat jij investeert is in ieder geval een aantal dagdelen. Samen ga je actief aan de slag zodat je blijvend kan inspelen op vernieuwingen en veranderingen. En maak je je klaar voor de dag van morgen.

Grijp deze unieke kans

Er is plek voor 40 bedrijven. Meld je bedrijf dus vandaag nog aan. Ontvang kosteloos 32 uur professionele ondersteuning (te verdelen over een periode van drie tot zes maanden).

Gefinancieerd door
de Europese Unie

Werkplekleren is mogelijk gemaakt door de samenwerkende fondsen:

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws omtrent subsidies, ontwikkelingen in opleidingen en duurzame inzetbaarheid. Meldt u vandaag nog aan voor de nieuwsbrief.

U bent ingeschreven