Subsidies

Opleidingsfonds OVP vervult een loketfunctie en verschaft bedrijven toegang tot subsidiemogelijkheden. Het effect van de loketfunctie is dat OVP bij de subsidieverstrekker (veelal ministerie van SZW en OCW) wordt gezien als aanspreekpunt van en voor de procesindustrie.

OVP informeert u op het moment dat er nieuwe subsidiemogelijkheden beschikbaar worden gesteld. De huidige subsidiemogelijkheden vindt u in het menu onder de knop Subsidies.

Subsidiecalculator
Bij het aannemen van nieuwe medewerkers kunt u mogelijk in aanmerking komen voor aantrekkelijke financiële voordelen. De online subsidiecalculator presenteert regelingen en subsidies voor een nieuwe medewerker of die recent in dienst is getreden. Naast de hoogte van de bedragen geeft de calculator achtergrondinformatie over de subsidies en regelingen en de te ondernemen acties. Deze site linkt door naar organisaties waar u de subsidie of regeling kunt aanvragen. Met de online calculator ontdekt u snel en overzichtelijk de financiële voordelen.

meer subsidie regelingen
Er zijn op dit moment verschillende (nationale) regelingen waar u gebruik van kunt maken. Zo zijn daar de volgende regelingen:
Subsidie praktijkleren
Heeft u leerwerkplekken voor leerlingen uit het vmbo, mbo, hbo-duaal of promovendi? Dan kunt u tot maximaal €2.700 per praktijkleerplaats per studiejaar terug ontvangen aan subsidie.
Voordelen en regelingen UWV
Ook het UWV biedt verschillende voordelen en regelingen wanneer u een werknemer met een uitkering of een afstand tot de arbeidsmarkt aanneemt. Denk hierbij aan een subsidie bij een proefplaatsing, loonkostensubsidie of een mobiliteitsbonus.
Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws omtrent subsidies, ontwikkelingen in opleidingen en duurzame inzetbaarheid. Meldt u vandaag nog aan voor de nieuwsbrief.

U bent ingeschreven