Sectorplan Procesindustrie

Vanaf februari 2014 tot maart 2017 heeft OVP het Sectorplan Procesindustrie uitgevoerd. Dit naar aanleiding van het Sociaal Akkoord van april 2013 waarin Kabinet en Sociale partners in de Stichting van de Arbeid afspraken hebben gemaakt over een structurele aanpak van de Nederlandse economie en arbeidsmarkt.
Het doel was om zoveel mogelijk mensen een eerlijke kans te geven op werk en economische zelfstandigheid. Hierbij stond het bieden van werkzekerheid en het voorkomen van werkloosheid centraal.

Opleidingsfonds OVP heeft op verzoek van de sociale partners in de procesindustrie samen met Kenniscentrum PMLF het Sectorplan voor de Procesindustrie ontwikkeld.

In totaal is door de sector ruim 27 miljoen geinvesteerd in de uitvoering van de 8 maatregelen in het plan, gericht op nieuwe instroom van medewerkers en duurzame inzetbaarheid.

Hieronder treft u het sectorplan in vogelvlucht aan. Ook vindt u hier ons succesverhalen boekje en onderaan staan de behaalde resultaten.

Het Sectorplan voor de Procesindustrie is afgerond. In 2014 tot en met begin 2017 zijn er prachtige successen geboekt. Veel jongeren volgden een versneld opleidingstraject, werklozen vonden een baan, de duurzame inzetbaarheid van werknemers werd versterkt en ga zo maar door.

Graag delen we enkele opvallende en leuke verhalen met u middels ons boekje Succesverhalen

We hopen dat u de verhalen met interesse zult lezen en dat ze u zullen inspireren.

Resultaten Sectorplan
De resultaten van het sectorplan staan hier in een Prezi presentatie:  Resultaten Sectorplan.
Dit is een Zip bestand, u dient dit bestand nog wel te ‘ontzippen’.
Hierbij wordt per maatregel in 3 fases een toelichting gegeven op het resultaat.
N
Per maatregel in het grijze blok staat wat het resultaat is;
N
In het blauwe blok staat kort omschreven wat de maatregel inhield;
N
In het gele blok tenslotte staan de ‘lessons learned’.
U kunt de presentatie in zijn geheel doorlopen, maar u kunt ook vanuit het scherm op een specifieke maatregel klikken om in te zoemen.
Indien gewenst, is hier de pdf versie van de presentatie: PDF resultaten sectorplan
In deze presentatie is het helaas niet mogelijk om door te klikken naar een specifieke maatregel.
Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws omtrent subsidies, ontwikkelingen in opleidingen en duurzame inzetbaarheid. Meldt u vandaag nog aan voor de nieuwsbrief.

U bent ingeschreven