Sectoranalyse MDIEU

OVP heeft een subsidie ontvangen voor het opstellen van een sectoranalyse. Deze sectoranalyse is onderdeel van de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU). Op basis van deze sectoranalyse kan OVP vervolgens sectorale activiteitenplannen opstellen op het gebied van duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden. Op deze pagina vindt u alle informatie over de uitvoering van de sectoranalyse, zoals die door SPDI in opdracht van OVP wordt uitgevoerd.

Uitvoering van de sectoranalyse

OVP heeft SPDI gevraagd de sectoranalyse uit te voeren. Bij de uitvoering betrekt SPDI nadrukkelijk de sector en sociale partners. De sectoranalyse wordt in 5 stappen uitgevoerd:

Deelnemende bedrijven en partijen

Vanuit de sector zijn de volgende bedrijven betrokken: Sabic, Nouryon, Sonneborn, Arkema, Gunvor, Huntsman, Indorama, Low & Bonar, OCI Nitrogen, Dion, Sekisui Alveo en Tronox. En daarnaast diverse adviseurs van AWVN en vakbondsbestuurders van FNV en CNV Vakmensen. Zij leveren input voor de sectoranalyse.

Ontwerpteam

De input van de sector wordt besproken met het zogenaamde ontwerpteam. Het ontwerpteam bestaat uit een selectie van 5 bedrijven, enkele medewerkers en bestuurders/adviseurs. In meerdere werksessies met hen concretiseren we:

  • de belangrijkste arbeidsmarktontwikkelingen in de sector
  • de voornaamste knelpunten ta.v. duurzame inzetbaarheid en langer doorwerken
  • zwaar werk in het kader van de subsidie-aanvraag
  • welke activiteiten bijdragen aan duurzame inzetbaarheid, en wat de subsidiemogelijkheden zijn.

De tussentijdse bevindingen van het ontwerpteam worden telkens getoetst bij de overige deelnemende bedrijven en partijen.

Gelet op de korte doorlooptijd is er bewust voor gekozen de sectoranalyse met een beperkte, representatieve groep deelnemers uit te voeren. Aan een eventuele subsidieaanvraag kunnen wel meer bedrijven uit de sector deelnemen. Houdt deze site in de gaten voor meer informatie.

Bekijk hieronder de online werkbijeenkomsten terug:

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws omtrent subsidies, ontwikkelingen in opleidingen en duurzame inzetbaarheid. Meldt u vandaag nog aan voor de nieuwsbrief.

U bent ingeschreven