Omscholingsregeling

Er is een schreeuwend tekort aan technisch personeel. Dit maakt het lastig om aan geschikte operators en onderhoudsmedewerkers te komen. Heb je wel eens gedacht aan het omscholen van nieuwe medewerkers? Dan kun jij je voordeel doen met een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

De subsidieregeling Omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek helpt je met budget om de drempel voor omscholing en switchen van baan lager te maken. Zo kun je als werkgever tot en met 1 december 2021 gebruik maken van een subsidie van maximaal € 3.750 per medewerker (met een maximum van zes medewerkers). Als werkgever kan je dit bedrag bijvoorbeeld gebruiken om iemand die nu in een ander beroep werkzaam is, te verleiden zich om te scholen naar het beroep van operator of onderhoudsmedewerker. Je kunt zo een deel van de noodzakelijke scholing en begeleiding op de werkvloer bekostigen, zodat de nieuwe medewerker snel inzetbaar is in zijn nieuwe functie binnen je bedrijf.

Interesse?

Bekijk de subsidieregeling en vraag deze direct aan.
Je kunt de subsidieregeling zelf direct aanvragen, zonder tussenkomst van OVP.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws omtrent subsidies, ontwikkelingen in opleidingen en duurzame inzetbaarheid. Meldt u vandaag nog aan voor de nieuwsbrief.

U bent ingeschreven