Wist u dat u ziek kunt worden door uw werk?

Een werkplek waar onveilig gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen kan leiden tot allergische reacties, astma of zelfs kanker en longziekten. Dit zijn vaak stoffen die je niet eens kunt zien of ruiken. Of waarvan je niet zou verwachten dat ze zo schadelijk kunnen zijn.

Naast veel persoonlijk leed, kost dit de maatschappij en bedrijven ook veel geld. Door hier bewust van te zijn en met gezond verstand te werken, kunnen we in de toekomst veel van dit leed voorkomen.

Om goed werken met gevaarlijke stoffen te stimuleren, geeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, samen met het Nederlands Focal Point voor Veiligheid en Gezondheid op het werk, de komende jaren extra aandacht aan dit onderwerp. Dit gebeurt onder andere met een publiekscampagne.

De activiteiten zullen tijdens een congres op 14 mei, door staatssecretaris Van Ark officieel worden afgetrapt. Ook de publiekscampagne ‘Werken met Gezond Verstand = Veilig werken met gevaarlijke stoffen’ wordt hier gelanceerd. Het ministerie nodigt u hiervoor van harte uit, dus schrijf deze datum alvast in uw agenda en meld u aan!

 

 

 

Bron: Ministerie SZW en Nederlands Focal Point voor Veiligheid en Gezondheid op het werk

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws omtrent subsidies, ontwikkelingen in opleidingen en duurzame inzetbaarheid. Meldt u vandaag nog aan voor de nieuwsbrief.

U bent ingeschreven