OVP heeft in het Sectorplan verschillende instrumenten op het gebied van Duurzame inzetbaarheid ontwikkeld. Eén daarvan is het Reflectiespel Duurzame Inzetbaarheid.
Ook tijdens ons project Kansrijk Starten is dit spel met succes toegepast.

De reflectiekaarten kunnen ingezet worden om groepsgewijs of individueel op een leuke, losse, laagdrempelige manier het gesprek aan te gaan over duurzame inzetbaarheid. Verandering begint met bewustwording. De vragen van de kaarten kunnen de basis leggen voor verandering op het vlak van duurzame inzetbaarheid of kunnen ingezet worden om de aandacht vast te houden

Er zijn vier verschillende groepen kaarten:

DUURZAME INZETBAARHEID

EMPLOYABILITY

WERKVERMOGEN

VITALITEIT

Algemene introductie van duurzame inzetbaarheid

Behoud van arbeidsmarktwaarde

Fysieke, mentale en sociale gezondheid

Doen wat bij je past en waar je je lekker bij voelt

Ieder thema bevat zowel groepsvragen als persoonlijke vragen.

De kaarten zijn een goed hulpmiddel om het gesprek aan te gaan rond thema’s binnen duurzame inzetbaarheid. Het effect van het gesprek is dat het reflecteert op de duurzame inzetbaarheid van de persoon en/of de groep. Deelnemers gaan nadenken over hun duurzame inzetbaarheid. Het gevolg hiervan kan zijn dat individuele deelnemers andere keuzes nemen. Een ander effect kan zijn dat het draagvlak en commitment vergroot wordt rond veranderingen van duurzame inzetbaarheid.
Het lange termijn effect zal versterkt worden indien het een onderdeel vormt van een groter geheel aan acties ter verbetering van duurzame inzetbaarheid.

De kaarten kunnen breed ingezet worden, of het nu laag opgeleide werknemers, specialisten, middenmanagement of MT/directie is. De vragen zijn eenvoudig geformuleerd en makkelijk te beantwoorden. Bovendien kunnen de kaarten in alle sectoren toegepast worden. Of het nu zorg, dienstverlening, overheid of industrie is, de vragen zijn breed toe te passen.

Indien u lid bent van OVP kunt u kosteloos het reflectiespel aanvragen door een mail te sturen met daarin de naam van het bedrijf en de adresgegevens naar info@ovp.nl.

Wij kunnen u en uw medewerkers tegen gereduceerd tarief ook begeleiden bij het ‘spelen’ van het spel. Vraag naar de mogelijkheden via info@ovp.nl of bel 070-3378367.

Geen lid, maar wel interesse?
U kunt het spel bestellen via info@ovp.nl, de kosten van een spel bedragen € 29,95 inclusief btw en verzendkosten.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws omtrent subsidies, ontwikkelingen in opleidingen en duurzame inzetbaarheid. Meldt u vandaag nog aan voor de nieuwsbrief.

U bent ingeschreven