Afgelopen jaar heeft de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven een portal ontwikkelde welke het centrale informatiepunt moet worden voor jongeren die een mbo-opleiding willen kiezen.

De site integreert de informatie uit al langer bestaande hulpmiddelen als MBO Stad en de studiebijsluiter. Op donderdag 8 november werd de portal gepresenteerd door minister Ingrid van Engelshoven. Volgens de minister bevat ‘Kies MBO’ betrouwbare informatie over werkvelden, beroepen en opleidingen. Ook is er informatie over de tevredenheid van studenten en de kans op werk. ‘Zo kunnen studenten door het bos de bomen zien en de verstandige keuze maken die bij past bij hun plaatje van de toekomst’, aldus de minister.

Volgens Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, hebben jongeren meegedacht over de inrichting van de nieuwe portal: ‘Om ervoor te zorgen dat de portal aansluit bij de belevingswereld van de doelgroep, zijn jongeren vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van KiesMBO.nl. Vanaf nu is er één plek waar alle informatie over ons mooie mbo samenkomt. De combinatie van informatie over zowel opleidingen als beroepen is een goed voorbeeld van de kracht van de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven binnen SBB.’

De portal is hier te vinden: www.kiesmbo.nl

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws omtrent subsidies, ontwikkelingen in opleidingen en duurzame inzetbaarheid. Meldt u vandaag nog aan voor de nieuwsbrief.

U bent ingeschreven