Hoe krijgen we meer jongeren in de techniek? Dat blijft een prangende vraag voor veel werkgevers in de technische sector.

Campagnes om meer jongeren aan te trekken tot de techniek ten spijt, vergrijst de sector nog altijd. Om als werkgever ‘niet de boot te missen’ en toch voldoende jongeren aan te trekken, is het daarom belangrijk goed zicht te hebben op wat aankomende technici nou precies zoeken in een baan. En natuurlijk ook op de mate waarin de meeste banen in de techniek aan die voorkeuren voldoen.

Pas dan kun je je banenaanbod ‘jongerenvriendelijker’ maken.
Het is echter niet zo gemakkelijk de werkvoorkeuren van de huidige generatie jongeren, ook wel ‘Generatie Y’ of ‘millennials’ genoemd, te achterhalen. In het E-book van TechyourFuture staat wat deze werkvoorkeuren zijn en hoe je de huidige generatie aan je kunt binden.

TechyourFuture is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Twente en de hogescholen Saxion en Windesheim.
Zij stimuleren jongeren de techniek in te gaan door onderwijsprogramma’s op scholen te organiseren, intensief samen te werken met het bedrijfsleven, maar ook door onderzoek te doen, waar het E-book een voorbeeld is.

Klik hier om het E-book te downloaden:

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws omtrent subsidies, ontwikkelingen in opleidingen en duurzame inzetbaarheid. Meldt u vandaag nog aan voor de nieuwsbrief.

U bent ingeschreven