De (petro)chemische industrie staat voor grote uitdagingen. De digitale revolutie en de klimaattransitie vragen om radicale innovaties van technologieën en processen. Het succes van de transities staat of valt met goed opgeleide mensen die in staat zijn om de nieuwste technologieën te implementeren op de werkvloer. Ieder bedrijf heeft een eigen human capital agenda nodig voor 2030.

Als kick-off voor een nieuw actieprogramma in de (petro)chemie, “Samen vakkundig aan de slag voor 2030”, organiseert de Topsector Chemie samen met AWVN en OVP vier inspiratiesessies voor (petro) chemische bedrijven over de medewerker van de toekomst. De sessies vinden plaats in het eerste kwartaal van 2021.

Meld u aan bij info@ovp.nl en geef in uw mail aan welke sessie(s) u wilt bijwonen door nummer en letter van uw voorkeurssessie(s) (zie onder: 1a,b t/m 4 a,b) op te nemen.

Sessie 1: Introductie: Wat komt er op mijn organisatie af? Kom in actie!

Onno de Vreede (Topsector Chemie) en Margreet Xavier (AWVN) staan stil bij de gevolgen van de digitale revolutie en de klimaattransitie op werk, taken en vaardigheden van medewerkers. Ook geven zij handvatten hoe human capital ontwikkeling en sociale innovatie zijn in te zetten voor de ontwikkeling van de medewerker (petro)chemie van de toekomst.

 

1.A dagstarter 26 januari 08.30 – 09.30 uur
1.B spitsbreker 28 januari 16.00 – 17.00 uur

Sessie 2: Toekomstgerichte duurzame inzetbaarheid: richting geven aan beweging

Huub in het Panhuis (AWVN) en Hans Sliepenbeek (OVP) geven praktische tips over hoe de dialoog over de toekomst in uw organisatie te voeren. Hoe bepaalt u de ontwikkelrichtingen en hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers in beweging komen? Wat zijn belangrijke voorwaarden en hoe kunt u deze creëren zodat medewerkers zelf regie nemen om zich te blijven ontwikkelen. Aan bod komt hoe u uw startpositie in richting geven aan beweging kunt bepalen met de AWVN-scan vijf fasen model. En hoe u vanuit uw startpositie concreet verdere stappen kunt zetten om uw medewerkers aan te zetten tot leven lang ontwikkelen.

 

2.A dagstarter 09 februari 08.30 – 09.30 uur
2.B spitsbreker 11 februari 16.00 – 17.00 uur

Sessie 3: Taken van de toekomst: de baananalyse-tool

Luc Dorenbosch (Baaningenieurs) en Margreet Xavier (AWVN) laten zien hoe u inzicht kunt krijgen in vraag naar toekomstige taken en vaardigheden in uw organisatie. Door deze vraag af te zetten tegen het huidige, aanwezige aanbod aan taken en vaardigheden krijgt u zicht op de ontwikkelopgave voor uw organisatie. Met dit inzicht kunt u een strategische personeelsplanning opstellen voor gemotiveerde en bekwame medewerkers van de toekomst.

 

3.A dagstarter 02 maart 08.30 – 09.30 uur
3.B spitsbreker 04 maart 16.00 – 17.00 uur

Sessie 4: Eigen regie in ontwikkeling en loopbaan

Menno Vos (Hogeschool Windesheim) en Hans Sliepenbeek (OVP) geven tips om de eigen regie bij uw medewerkers te stimuleren. Profiteer van de meest actuele inzichten van Hogeschool Windesheim en Hogeschool Arnhem-Nijmegen.

 

4.A dagstarter 09 maart 08.30 – 09.30 uur
4.B spitsbreker 11 maart 16.00 – 17.00 uur

Webinar(s) bijwonen?                                                                                                                                    Aanmelden

Meld u aan bij info@ovp.nl en geef in uw mail aan welke sessie(s) u wilt bijwonen door nummer en letter van uw voorkeurssessie(s) (1a,b t/m 4 a,b) op te nemen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws omtrent subsidies, ontwikkelingen in opleidingen en duurzame inzetbaarheid. Meldt u vandaag nog aan voor de nieuwsbrief.

U bent ingeschreven