Duurzame Inzetbaarheidstrajecten

Meld je nu aan als pilot bedrijf voor onze Duurzame Inzetbaarheidstrajecten en profiteer van de ESF subsidie.
OVP heeft op dit moment twee (subsidie)projecten op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid waarvoor bedrijven zich nog kunnen aanmelden:

Flowfactor-y

 

Hoe maak je als bedrijf een start met het thema Duurzame Inzetbaarheid. Waar begin je? Wat kun je zinvol en praktisch aanpakken? En hoe voorkom je dat je door de waan van de dag het ‘echt starten’ steeds weer uitstelt of halfhartig van start gaat.
De Flowfactor-y geeft praktische handvatten! De Flowfactor-y – een initiatief van Opleidingsfonds OVP – onderzoekt waarom bedrijven wachten om aan slag gaan met het thema Duurzame Inzetbaarheid.
De Flowfactor-y komt met good practices en ontwikkelt op basis hiervan en een onderzoek een tool die wordt ingezet bij 10 pilotbedrijven. De Flowfactor-y tool maakt inzichtelijk hoe je als bedrijf gericht aan de slag kan met Duurzame Inzetbaarheid, waardoor je aanpak grote kans van slagen heeft.

Om de Flowfactor-y tool uit te proberen en optimaliseren zijn we op zoek naar pilotbedrijven, die met Duurzame Inzetbaarheid willen starten, gestart zijn en/of hulp kunnen gebruiken om door te gaan of willen herstarten.

Komt uw bedrijf in aanmerking?
Lees hier meer en meld u aan door het aanmeldformulier op te sturen naar info@ovp.nl.

De Flowfactor-y campagne houdt je op de hoogte van succesvolle good practices en biedt inspiratie met mooie praktijkverhalen van collegabedrijven in de procesindustrie. In september 2018 wordt de opbrengst feestelijk gepresenteerd.
Blijf op de hoogte! Volg ons op www.flowfactor-y.nl

 

Werkplekleren van start!

 

Geen betere leerschool dan de praktijk. Dit is de drijvende gedachte achter het project Werkplekleren. Door kennis op de werkvloer over te dragen en te benutten kunnen ervaren en nieuwe vakmensen elkaar stimuleren om het beste uit hun vakmanschap te halen.
De werkplek is de plek waar je leert samenwerken. En het is ook de plek waar je ervaart dat je nooit stopt met leren. De werkplek is daarmee misschien wel de belangrijkste, slimste en effectiefste leerplek.
Binnen het project, dat een jaar duurt, bieden de fondsen 30 bedrijven een kosteloos adviestraject van een extern adviesbureau aan. Organisaties die aan de slag willen met het opzetten of professionaliseren van leren op de werkplek kunnen hierin begeleiding krijgen. Er wordt dan bekeken wat wel en niet werkt.
Wilt u weten wat werkplekleren voor uw bedrijf kan betekenen, of wilt u direct met werkplekleren aan de slag? Neem dan contact op met Marian de Regt (m.d.regt@ovp.nl).
Het project Werkplekleren is een gezamenlijk initiatief van de technische opleidings- en ontwikkelingsfondsen A+O Metalektro, OOM, OOC, Otib en OVP.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws omtrent subsidies, ontwikkelingen in opleidingen en duurzame inzetbaarheid. Meldt u vandaag nog aan voor de nieuwsbrief.

U bent ingeschreven